2010 m. kovo 18 d., ketvirtadienis

Meškiukų pardavimas

Pagaliau prisiruošiau supažindinti visas su tomis priemonėmis, kurių pagalba man labai sėkmingai sekėsi pardavinėti savo meškiukus. Taigi, vienas pagrindinių puslapių, kur visi meškiukų gamintojai pardavinėja savo meškius, o visi kolekcionieriai jų ten ieško yra

Tai puslapis, sukurtas jauno vaikino Dave, kuris puslapiuką labai puikiai ir prižiūri, ir sprendžia visokias problemas, jei tokių iškyla. Taigi, pradedame nuo prisijungimo, manau, paskui paaiškinsiu visokias kitas subtilybes.

Taigi, atsidarę www.bearpile.com oranžiniame meniu spaudžiate "Display your bears" ir pamatote štai tokį langą


Čia rašoma, kad už 9,99 dolerio per mėnesį galėsite eksponuoti kiek tik norite meškiukų, beje, galima moėti ir už tris mėnesius, ir už visus metus. Jeigu norite išbandyti "for free" - prašom, skirtumas tik tas, kad visą savo galeriją matysite tik jūs pačios, niekas daugiau (kol nesumokėsite). Aišku, mokėti bent minimaliai anglų kalbą būtina, kad suprastumėt, kas čia kur yra ir kad galėtumėt aprašyti savo meškiukus. Bet pasistengsiu kiek galėdama aiškiau jums išaiškinti viską.
Kai susikuriate savo galeriją BearPile (ten tereikia įrašyti savo duomenis ir šiokį tokį aprašymėlį apie save (bet ne apie konkretų meškiuką), tą aprašymą matys pirkėjai kiekvieną kartą atsidarę jūsų galeriją.

Tuomet, kai jau turite gleriją, galite pradėti dėti meškiukus. Čia yra keletas niuansų. Visų pirma, pirmame BearPile puslapyje visada eksponuojami 15 naujausių meškiukų, t.y. 15 paskutinių skirtingų autorių įdėtų meškiukų. Jeigu vienu mtu dėsite savo kelis meškiukus, pasistenkite pirmąjį įdėti patį griausią, nes tik jis pasirodys pirmame puslapyje. Visi kiti bus puikiai matomi jūsų galerijoje, tačiau pirmajame puslapyje - ne.
Antra - negalima dėti to paties meškiuko antrą kartą, t.y. iš naujo, kad jis vėl atsidurtų pirmame puslapyje. Netgi, jeigu jį perfotkinot ar pakeitėt vieną kokią detalytę - ten labai griežtai laikomasi komunos taisyklių, visi labai sąžiningi ir gerbia kitus, o Dave visą tai prižiūri.

Trečia, jeigu parduodate ne savo meškiuką, Nr 1 burbuliuką pažymite antrąjį (ten sakoma, kad parduodate kito autoriaus meškiuką), o jeigu parduodate išvis kažką kita (moherą, siūlus ar kitas medžiagas), pažymite antrąjį burbuliuką Nr 2. Jeigu jūsų meškiuką jau nupirko, bubuliuke Nr 3 pažymėkite "Adopted", tada, jeigu dar ten buvo, meškiukas dings iš pirmojo puslapio o ir galerijoje bus matyti, kad jis jau nupirktas. Galite įdėti į galeriją jau seniai parduotus savo meškiukus, tiesiog, kad ji nebūtų tuščia, tokiu atveju irgi iškarto pažymite, kad meškiukas jau "Adopted"


Einant puslapiu žemyn pamatysite tolesnius nustatymus apie meškiuką. Reikės įrašyti jo vardą, dydį, meistro vardą, aprašymą. Beje, apie aprašymus. Drįstu teigti, kad aprašymai tikrai neturi didesnės reikšmės pardavimų kiekiui. Vienos autorės surašo ilgiausias savo meškiukų atsiradimo istorijas, smulkiausius medžiagų aprašymus ir t.t. Kitos labai trumpai surašo medžiagas, ūgį ir kainą. Ir vieni ir kiti meškiukai nuperkami nepriklausomai nuo to, kiek apie juos parašyta.
Toliau dar reikia įrašyti kainą, pasirenkant valiutą. Nepamirškite įrašyti ir siuntimo kainos. Iš Lietuvos į ES šalis siųsti registruotą siuntinuką iki 500 g. kainuoja 11 Lt., į kitas šalis - 14. Tačiau aš pvz. uždėjusi visur esu siuntimo kainą 10 dolerių, kad man apsimokėtų ir dėžutė, ir dar kokį menkniekį įdedu (tokį kaip kvepianti žvakutė, pvz.).
Galiausiai - nuotraukos. Jų galima įdėti 4. Pirmoji įdėta nuotrauka bus matoma pirmąjame BearPile puslapyje, todėl pasistenkite, kad ji būtų pati gražiausia, išaiškingiausia. Beje, irgi iš patirties žinau, kad labiau žmonės skuba spausti nuotraukas, kuriose: 1. arba stambiu planu matosi simpatiškas snukelis arba 2. matosi, kad kažkas ten yra įdomaus nuotraukoje, tačiau nelabai aišku kas, sužadina smalsumą ir norisi pažiūrėti iš arčiau. Tai rašau todėl, kad kiekvienas BearPile narys turi galimybę pažiūrėti, kiek žmonių per dieną, per mėnesį spaudė ir apžiūrinėjo jo meškiukus. Taigi, labai gerai matosi, kokius meškiukus žmonės mėgsta apžiūrėti labiau, kokius mažiau.


Dar trumpai parašysiu, ką matome pirmajame puslapyje. Nr 1 - prezentuojamų narių baneriai, kurie nuolat keičiasi. Tų prezentuojamų narių sąrašas yra Nr 2. Jais gali tapti kiekvienas, užmokėjęs papildomą mokestį (atrodo apie 30 dolcų). Tie nariai turi daugiau šansų, kad juos žmonės žiūrinės daug dažniau, tačiau tuo pačiu jiem dažnai ateina ir visokių "bolgiečių" laiškai, kurie bando skčiaudami nusipirkti meškiukus, bando juos gauti be pinigų ir t.t. Taip taip, labai dažna istorija, kad tie viešumoje esantys pardavėai visi vienu metu gauna laiškus nuo kokių nors džonų, kurie prašo išsiųsti jiems meškiuku dar nesumokėję pinigų. Nr 3 - visų kitų narių sąrašas.

Pabaigai pasakysiu, ką kuris meniu punktas reiškia. "Home" turbūt aišku visiems, Nr 2 jau aptarėme, Nr 3 paspaudus atsidaro visi meškiukai, kuriuos parduoda ne autoriai, kurie "prarado" savo namus ir ieško naujų. Nr 4 - visų pardavėjų sąrašas o Nr 5 spaudžia BearPile nariai. Tada papuola į savo erdvę, kur gali redaguoti meškiukus, pridėti naujus, pažiūrėti puslapio lankomumą ir sudalyvauti primityviame forume. Ten prisistato (jei nori) visi nauji, pasiskelbia kas kokį skelbimuką, taip pat praneša apie kenkėjus ir šiaip plepa. Nors nelabai ten gyvas tas chatas, bet gali sužinoti svarbiausias naujienas.
Tai štai, apie BearPile tiek. Visas kitas smulkmenas susižinosite ir ačios, arba klauskite manęs. Tiesa, būtina nurodyti kokiu būdu priimsite iš pirkėjų pinigus. Mūsų atveju, manau, kol kas įmanomas tik mokėjimas PayPalu.
Kitą kartą surašysiu, ką žinau dar apie kelias pardavimo vieteles, tačiau man labiausiai pasiteisino BearPile.

14 komentarų:

  1. Ačiū, Dovile, išsamiau ir būti negali!!! Tikrai labai gera pamokėlė:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prašom jei kils kokių klausimų, klauskit čia arba per pagaliau kažkada įvyksiančius kurisukus :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai ačiū!
    Man iškilo klausimas dėl paypal'o. Jeigu kažką perki su paypalu, tai į jį patį pervedinėt pinigėlius ar jie bus automatiškai nuskaitomi nuo kortelės, susietos su paypal'u? Ir dar. Kokius duomenis turėčiau pateikti klientui, jei norėčiau, kad jis atsiskaitytų su paypal? Atsiprašau, jei kvailai skamba, bet susimėčiau jau visai :)
    Irma

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pudryte - niekas čia neskamba kvailai. Atsakau: jeigu perki per PayPalą, pinigai bus nuskaitomi nuo kortelės, secialiai į PayPalo sąskaitą pervedinėti nereikia (nebent jau ten yra ir taip pinigų). O žmogui, norinčiam sumokėti tau per PayPalą užtenka pasakyti e-mailą, kuris yra pririštas prie PayPalo. Arba, kad būtų kultūringiau - atsidariusi PayPalo sąskaitą, rasi mygtuką "Send Invoice". Jį paspaudusi, galėsi sukurti žmogui sąskaitėlę (tam reikės jo paypalinio emailo) ir jis, ją gavęs, turės tik paspausti mygtuką "Pay now". Ar aiškiau dabar?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū, Doviliukai, tu auksas, dabar jau žymiai aiškiau :).
    Irma

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip smagu - Pudra su Pedingtonu jau BearPilej, gal neveltui stegngiausi :-) Linkiu jums abiems visokiaaausios sekmes.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū, Doviliukai ;). Man dar kilo klausimas dėl paypal'o. Kai klientas perveda pinigiukus, kada realiai aš galiu jau jais disponuoti? Ar iš karto, ar reikalingas dar kliento patvirtinimas paypal'ui, kad jis jau gavo siuntinuką? Ir dar. Ar pervesti pinigėliai lieka paypal'e, ar persiveda į su juo surištą kortelę? Iš anksto nuoširdingai dėkui ;)
    Irma

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū, Dovile, už palinkėjimus.Tikrai jokios pastangos nenuėjo velltui:) Beje, dar irgi norėjau paklausti, kaip aš sužinau, kad kas nors nori pirkti mano meškių?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Rasa, BearPile apie viską informuoja elektroniniu paštu. Kaip suprantu yra du būdai - arba žmogus spaudžia "užsakyti" ir visa info atsiranda užsakymų ("orders") skiltyje, arba susisiekia su tavimi per BearPile bet elektroniniu paštu. Tiesa, Dovile, o kaip dėl tų "blogų" žmonių. Kaip ir ar manoma išvengti sukčiavimo?
    Irma

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dovile, o kur tu dingai iš BearPile?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Gal kas ką žino apie Hugglets? (http://www.hugglets.co.uk/) . Supratau, kad tai kažkas kaip ir BearPile.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Dovile, ačiū labai už tokią išsamią informaciją! Būtinai kada nors pasinaudosiu ir prisijungsiu prie bearpilo ( bet tiesa, o kas tau dabar atsitiko - neradau tavęs sąrašiuke)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Oi, kiek cia klausimuku prisirinko. Pirmiausia skubu visas nuraminti - is bearpile nedingau, tiesiog, kadangi dabar kol kas nieko neturiu parduoti, tai ir nesumokejau mokescio, todel tapau "nematoma", bet kai tik vel sumokesiu - atsirasiu.
    Pudra, kai tik gauni is Paypalo patvirtinima, kad pervesti pinigai - ta pacia minute gali jais ir naudotis. Taciau jie bus tik PayPalo saskaitoje, t.y., gali pirkti viska, kas palaiko Paypala. Jeigu nori issimti grynais, yra tokia funkcija "Withdraw", ten nurodai, kiek nori kad pervestu i prirista kortele ir perves juos per mzdaug 10 dienu. Del siuntinuku, tai BUTINAI visada siuskite tik registruotu pastu, tada niekas nedings. Man dar nei karto nedingo. Todel be baimes galite naudotis pinigais, vos tik juos pirkejas pervede. Del uzsakymu per BearPIle, tai man visada ateidavo pranesimas e-pastu, taciau tai ne klientas tiesiogiai paraso, o per BEarPile ateina standartinis laiskas. Kaip pagauti tuos blogus zmones tai nelabai zinau, dar neteko susidurti. Bet manau, tai elementaru - jeigu gaunat laiska is zmogaus, nusiunciat jam PaPalo saskaita ir viskas. Jeigu jis rimtas ir sumoka is karto - ko jums jau bijoti. Tada jau tik jis gali bijoti, kad jus neatsiusit meskiuko :-D
    O paprastai tie blogieciai bando ikalbeti, kad galetu sumoketi čekiu ar kaip kitaip, tik ne per PayPala. Tada jie ten raso, kad issiunte ceki, o jus jau siuskit meskiuka. Bet nepasiduokit niekada - tegul moka PayPalu, pirma pinigai, tada meskis.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ačiū, Doviliukai, tu auksas! ;) Matai, kai man atėjo meilas per BearPile, jo pradžioje buvo įspėjimas, kad nepasitikėkit blogiečiais, tai ir susimąsčiau tada, ar čia standartinis perspėjimas kiekvieno meilo pradžioje, ar jau tas žmogeliukas bus kažką prisidirbęs ir todėl įtrauktas į "juodą sąrašą" :D.
    Irma

    AtsakytiPanaikinti